Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
Pepernoten, tumtums en snoephartjes op een tafel.

Sinterklaasactie 2022

We zijn er jaren geleden per ongeluk ingerold: het uitdelen van cadeautjes voor Sinterklaas. Maar het was zó leuk dat we besloten dit elk jaar te willen doen. En dat is tot nu toe gelukkig gelukt. Altijd een erg bijzondere actie voor ons en voor “onze” gezinnen, vooral omdat we dan ook écht contact kunnen maken.

Wat is de Sinterklaasactie?

We vragen welke gezinnen zelf geen Sinterklaascadeautjes kunnen kopen en wat de wensen op de verlanglijstjes zijn. Vervolgens vragen we om donaties én gaan we de cadeautjes van de lijstjes kopen. Niet met z’n drietjes, maar met gelukkig veel hulp, want het is een enorme klus!

Hoe ging de Sinterklaasactie in 2022?

Dat was een overweldigend succes, op allerlei manieren. Door de media-aandacht van onder andere Sikkom en RTV Noord, kwamen er enorm veel donaties, maar ook hulp binnen. Waar we eerst verlanglijstjes wilden koppelen aan gezinnen die dan de cadeautjes konden kopen, werd dat al heel snel onmogelijk door het aantal reacties. Honderden mails, honderden donaties én honderden cadeautjes hebben we mogen ontvangen.

Daardoor konden we ook meer gezinnen dan ooit voorzien van cadeautjes. Hierdoor hebben we 210 gezinnen kunnen helpen aan een goedgevulde zak van Sinterklaas voor bijna 500 kinderen. Een fantastisch resultaat!

Ook hebben tientallen vrijwilligers weer geholpen om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Ze bezorgden cadeautjes, hielpen mee met sorteren en inpakken, maakten de routes, deelden de cadeautjes op locatie uit en deden nog veel meer.

Het was hectisch en prachtig! We hopen dat we dit in 2023 ook weer voor elkaar kunnen krijgen!

Met dank aan:

Naast cadeautjes hebben we ook warme winterkleding kunnen weggeven. Hiervan hebben we ook gezien hoe welkom dat was en hoe veel vaker dan in andere jaren hierom werd gevraagd. Met speciale dank aan de meneer die bij het brengen van de cadeautjes spontaan nog een heel warme donatie deed, Lisanne van bedrijfskledingshop.nl, Geert Smit van Meyco en iedereen die speciaal hiervoor heeft gedoneerd. Ook willen we A Little Lovely Company en kinderkoffertjes.nl bedanken voor het doneren van hele leuke cadeautjes. Villa Damsterstede zamelde voor het tweede jaar cadeautjes in via de ouders van de kinderen die ze opvangen, ook heel fijn! En zetten we graag Arjen van ToyChamp Groningen in het zonnetje: hij heeft samen met zijn vriendin in zijn vrije tijd (!) een heel erg goot gedeelte van de cadeautjes uitgezocht, gesorteerd en verpakt. En natuurlijk alle vrijwilligers op locatie of onderweg om te bezorgen. Maar vooral ook iedereen die heeft gedoneerd of geholpen, op welke manier dan ook!

Een winkelmandje vol Sinterklaascadeautjes.

Meer artikelen

Foto van het Hoge der Aa in Groningen op een zonnige zomerse dag.

Mooie donatie van Hagru BV

Een ontzettend mooi en genereus gebaar van Hagru B.V.! Eind december doneerde Menno Haagsma namens Hagru een heel mooi geldbedrag voor gezinnen die zelf geen uitstapje kunnen betalen.

Een jongetje dat blij door een sproeier heen rent.

Terugblik op ons startjaar

Wat een avontuur zijn we aangegaan met Stichting Lutje Geluk. En wat een mooi avontuur, vooral. We blikken graag even terug op ons oprichtingsjaar om zo te kunnen delen wat we beleefden, wat we leerden, maar vooral wat we gaven.